2014.04.22.
06:00

Írta: Maestra Eszter

Régi idők olasz mozija

Olasz nyelvtanárként mindig is érdekelt az olasz kultúra, a mindennapi élet. Ahogyan nálunk is fellelhető a régi híradók archívuma, Olaszországban sincs ez másként. Aki még nem látta, érdemes belekukkantania a nem is olyan régi múltba, ahogyan például Sophia Loren átveszi az Oscar díjat.

Cinema

A Cinecittà Luce YouTube oldalán az 1920-as évektől kezdődően találhatóak meg rövid filmrészletek az olasz életről, politikáról, kultúráról. Ajánlom nyelvtanulóknak, az olasz nyelv és kultúra szerelmeseinek. Rengeteg érdekes dolgot megtudhatunk ezekből a rövid videókból.

Az anyag nagy részét az 1927-45 közötti filmhíradók teszik ki, illetve azok az olasz mozikban 1946-64 között vetített színes heti híradók, amelyek az akkori sztárvilág eseményeiről számoltak be.

Megnézhetjük Sophia Lorent, ahogy 1962-ben átveszi az Oscar-díjat:

1960-ban a római Olimpia megnyitójára készülődést itt láthatjuk:

Hogyan zajlott egy tv-műsor felvétele 1937-ben:

Jó böngészést az anyagokhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: tipp mozi olasz kultúra videó

A bejegyzés trackback címe:

https://maestra.blog.hu/api/trackback/id/tr266055669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása