2016.03.05.
06:00

Írta: Maestra Eszter

Morricone és zenéi

az Oscar-díj apropóján

"Morricone szerzeményei szerte a világban egész generációkat érintettek meg és bírtak álmodozásra. Ez az Oscar megérdemelt kitüntetés egy nagyszerű művésznek, aki egész életét a zenének szentelte."

(Sergio Mattarella olasz államfő)

A 87 éves olasz zeneszerzőt eddig hatszor jelölték az Oscarra. 1978-ban a Mennyei napok, 1986-ban A misszió, 1987-ben az Aki legyőzte Al Caponét, 1991-ben a Bugsy, 2000-ben a Malena, 2016-ban az Aljas nyolcas Tarantino-western zenéjéért. Megkoronázásaként hosszú és sikeres pályafutásának, idén Oscart nyert az Aljas nyolcas zenéjével. Figyelemreméltó, hogy 2007-ben életműdíjjal tüntette ki a filmakadémia, de a legjobb filmzene kategóriában most először győzött.

Aljas nyolcas

Jöjjön egy szubjektív lista több mint 400 alkotásából:

A profi

 

Malena

 

Sorstalanság

 

Legtöbben Sergio Leone spagettiwesternjei miatt ismerik a nevét. Talán a legismertebb ebből a szériából: A Jó, a Rossz és a Csúf

 

A végére hagytam, talán a legnagyobb hatást kiváltót: A misszió

2 komment

Címkék: zene film olasz spagettiwestern Oscar-díj Morricone

A bejegyzés trackback címe:

https://maestra.blog.hu/api/trackback/id/tr158444054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Maestra Eszter · http://maestra.hu 2016.03.07. 13:54:25

@Sportbíró: abszolút igazad van :-) egy ok miatt maradt ki, hogy talán ezt mindenki ismeri
süti beállítások módosítása