2014.05.12.
06:00

Írta: Maestra Eszter

Dolce vita - édes élet

... az olasz édességekről

Következzék egy szubjektív válogatás ismert és kevéssé ismert olasz édességekről.

1. Tiramisú

Tiramisú

Jelentése: dobj fel/vidíts fel. Kávéval átitatott piskóta, amely közé mascarponéval készített krém kerül, a tetején kakaóporral megszórva. Szlengben bármely izgatószer neve is lehet.

2. Cannoli (siciliani)

Cannoli

Ricottával és csokipralinéval készült, tekercs formájú szicíliai édesség.

3. Babá

Babá

Nápolyi különlegesség, gomba alakú, nagyon édes, rummal átitatott sütemény.

4. Cantuccini

Cantuccini

Prato-ban (a szülővárosában) cantucci. Kétszer átsütött, kemény, mártogatni való (általában borba) mandulás keksz.

5. Sfogliatella

Sfogliatella

Édes, roppanós, leveles tészta lágy vaníliakrémmel.

6. Torrone

Torrone

Grillázsszerű édesség, jellegzetes karácsonyi csemege mézzel, cukorral, tojásfehérjével, mandulával, dióval és pörkölt pisztáciával.

7. Giandujotto

Giandujotto

Mogyorós bonbonkülönlegesség.

8. Meringhe al caffé

Maringhe

Tulajdonképpen egy kávés habcsók. Cappuccino mellé, vagy önmagában fogyasztják.

Szólj hozzá!

Címkék: olasz étel édesség gasztró

A bejegyzés trackback címe:

https://maestra.blog.hu/api/trackback/id/tr786141793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása