2018.03.08.
06:24

Írta: Maestra Eszter

A nyelvtanulás és az időbeosztás

Mikor van rá idő?

Mitől függ, hogy van olyan ember akinek mindig van ideje megtanulni a szavakat, átnézni a nyelvtant, gyakorolni, elkészíteni a leckét és van olyan, aki soha semmit nem készül, vagy az óra előtti 10 percben próbál valamit produkálni?

Nyilván máshogy állnak az időhöz.

time-280.jpg

Hol lehet megtalálni azt az időt, ami szükséges lenne a tanuláshoz?

Manapság az emberek rohannak, dolgoznak, valamit mindig csinálni kell, különben jön a haszontalanság érzése. A tanulás is kőkemény munka, de ha hiányzik az igazi motiváció és/vagy elérendő cél, akkor könnyebb mindig holnapra halasztani.

Első kérdés: hajlandó vagy most tenni a fejlősédesért? Akkor állj neki a tanulásnak (MOST!), ne tologasd. Ha az első lépést megtetted, vizsgáld át a napjaidat, hol vannak benne felesleges holtidők - utazás, várakozás, céltalan telefonnyomkodás, reggel ötszöri lenyomása a szundigombnak (az akár már 25 perc is lehet). Kapja meg ezeket az időket inkább a nyelvtanulás. 1-1 hanganyag meghallgatása, 2 nyelvtanfeladat megoldása, 10 szó megtanulása és mondatalkotás velük, rövid idegen nyelvű cikkek  átfutása és máris működik a dolog. Mivel foglalkozol  a nyelvvel, a sikerélmények is jönnek és több kedved lesz tanulni is, ugrásszerű lesz a fejlődés.

Amit  érdemes még átgondolni, hogy mekkora a prioritása van jelenleg az életedben a nyelvtanulásnak. Ha a 18. a listádon, akkor nem biztos, hogy most van az ideje, hogy nekiállj. Ha a prioritása nagy, akkor a holtidők mellett érdemes magadnak még időt felszabadítani azzal, hogy megszabadulsz olyan feladatoktól, amelyekre igazán nincs szükséged, nemet mondasz bizonyos dolgokra és a felszabaduló időt a nyelvtanulásra fordítod.

Szólj hozzá!

Címkék: hatékonyság olasz nyelvtanulás coaching időbeosztás

A bejegyzés trackback címe:

https://maestra.blog.hu/api/trackback/id/tr5113722406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása