2014.05.23.
06:00

Írta: Maestra Eszter

Jeges nyalánkságok

gelato, semifreddo, granita

Megérkezett a nyár, a melegben jól esik a hűvös finomság. Gelato, semifreddo, granita: megmondom mi a különbség közöttük!

Gelato - fagylalt

Gelato

Többnyire tejjel, tejszínnel és tojássárgájával készítik, főzik. Ebbe az alapba kerülnek az ízesítőanyagok, pl. vanília, csokoládé, gyümölcsök vagy fűszerek, az eredmény pedig egy gazdag, krémes, mélyhűtött kalóriabomba.

Semifreddo - "félfagylalt"

Semifreddo

Félig fagyasztott desszert, tojás, tejszín és cukor adja az alapot. Krémalapját készíthetjük gőz felett, de hőkezelés, főzés nélkül is. Klasszikusan őzgerincformában fagyasztjuk.

Granita - jégkása

Granita

Olasz eredetű szemcsés textúrájú, kásás állagú, enyhén édesített, félig fagyasztott desszert. Egyszerű gyümölcsszirupból vagy kávéval, esetleg likőrrel ízesítve készül. Egyéb változatai készülhetnek zöldségből és friss fűszernövényekből is.

Citromos granita:

Szólj hozzá!

Címkék: olasz édesség gasztró

A bejegyzés trackback címe:

https://maestra.blog.hu/api/trackback/id/tr516194578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása