2014.03.04.
06:00

Írta: Maestra Eszter

Reggeli olasz módra

Celui du matin ... humm

Jellemző, hogy az olaszok reggelijüket (colazione) munkába menet egy bárban, vagy kávézóban fogyasztják el. Az étkezés természetesen magába foglalja a forró kávét (ristretto, espresso, macchiato, cappuccino, caffelatte ecc.), édes péksüteményt  - általában croissant, olaszul cornetto; de lehet brioche (briós), bombolino (fánkféle), biscotti (kekszek) - gyümölcslét. Némi átalakulás megfigyelhető, főként az északi-régiókban egyre gyakrabban fogyasztanak - a természetesen kihagyhatatlan kávé mellett - gyümölcsöt, müzlit, vagy pirítóst.

A kávét általában a pultnál állva, forrón hörpintik fel (hűlés közben veszít az ízéből).

Tejes kávéitalt Olaszországban a reggelihez fogyasztanak, később már nem (11 után nem rendelnek már cappuccinot, ebből következik, hogy ebéd és vacsora után sem kérnek).

A bombolinot említettem a reggeli sütemények között, kevéssé ismert Magyarországon, ezért ennek a receptjét osztom meg (Stahl Judittól):

 

Szólj hozzá! · 2 trackback

Címkék: reggeli olasz étel gasztro recept

A bejegyzés trackback címe:

https://maestra.blog.hu/api/trackback/id/tr625838405

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A tökéletes reggeli receptje 2014.03.04. 16:56:13

Vajas kifli csípős paprikával. Van ennél jobb? Felszabadult pár hely a IV. VIlágevő Vietnami Vacsorára! És még tart a JÁTÉK!

Trackback: Ha ezt készíted újévre, akkor egész évben biztosan boldog leszel! 2014.03.04. 16:55:51

A címet nyilván nem gondolom komolyan, csak pont beszélgettünk egy barátommal, hogy milyen szörnyű nagy divat lett a hasonlóan hangzatos címadás, igyekszem a jövőben önmegtartóztató lenni a témában. Addig is viszont egy tényleg zseniális és egyszerű öt...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása