2014.03.31.
06:00

Írta: Maestra Eszter

Olasz nők idegen szemmel

A Swide magazin megjelentetett egy cikket, amelyben Hugo Mc Cafferty elmagyarázza milyennek tűnnek az olasz nők külföldi szemmel nézve.

Olasz nők

Mindig úgy tűnik, hogy unatkoznak

Akkor is, ha a dolgok egy kicsit változnak az utóbbi időben, az olasz nők, amikor emberek között vannak, szeretnek unatkozó szerepben fellépni. Ezért, amikor biztosak abban, hogy mindenki hallja őket, felkiáltanak: "Istenem, milyen unalmas ez a hely." Aztán elővesznek egy cigarettát - az unalom és a közöny jelképe - és teátrális gesztusokkal elszívják.

Mindig azt hiszik, hogy próbálkoznak náluk

Az olasz nők mindig azt hiszik, hogy a férfiak próbálkoznak náluk. Ez a természetes következménye az olasz férfiakkal való együttélésnek. Sok országban a barátság férfi és nő közötti normális jelenség, de Olaszországban ez nem így van, minden interakció a nemek között erotikus felhangokkal kísért. Talán az a probléma, hogy a különbség a férfiak és nők között sokkal kifejezettebb, mint más országokban. Nem is beszélve a féltékenységről. Nehéz egy lány barátjává válni, ha ezt a lány párja nem akarja .

Nem akarsz elmenni így öltözve

Az olasz nők nagy figyelmet fordítanak az öltözködésük részleteire. Így a ruhadarabjaik mellett a sikeres megjelenéshez szükségesek a kiegészítők is. Amit nem tudnak megérteni, hogy egy felnőtt férfi egy szabad ember, aki olyan öltözetben jelenik meg, ami neki tetszik. De végül hiába harcolnak a gyengébb nemmel, alkalmazkodni kell és élvezni az előnyt, hogy elkerülik a vitát és megfelelően öltözve lépnek ki a házból.

Kis kutyák

Nem tudni, mikor kezdődött ez a morbid szenvedélye az olasz nőknek a kis méretű, zavaró kutyák iránt, de ennek véget kellene vetni azonnal.

Ételnácik

Ezen a ponton, Hugo Mc Cafferty megállapítja, hogy az olasz nők konyhanácik, abban az értelemben, hogy nem akarnak sajtot tenni a halra, vagy csirkét a tésztára. Ironikusan kérdezi, mi célja a kísérletezésnek. Sajnos külföldön van egy nagyon általánosan elterjedt vélemény arról, hogy milyen egy tányér tészta akkor is, ha úgy tűnik ez őrültség, a nőknek ebben igazuk van.

Elmondanak mindent a szüleiknek

Ha egy olasz nővel beszélsz, biztos elhetsz benne, hogy legalább egy másik személy részt vesz a diskurzusban: az anya.

Soha nincsenek csöndben

Ezt minden nőre lehet általánosan mondani, de az olasz nők túlzásba viszik. Az olasz nők, azt gondolják, hogy minden problémára megoldás, ha beszélnek róla. Nem csak megvitatják a problémát, de minden részletét elmezik és feltételezéseket gyártanak hozzá.

Napimádók

Egy olasz nőnek nem nyaralás a nyaralás, ha nem tud órákat tölteni a napon a bőrét pirítva az UV-sugarakkal.

Féltékeny szeretők

Még a leginkább békés és nyugodt olasz nőről is kiderül, hogy egy őrült hisztérika, ha rátör a féltékenység. Nem számít, hogy nincs mit titkolnod, valóban hű és szerelmes vagy, ő majd a megérzései alapján megvádol és a véreddel fizetsz ezért.

A veszekedések királynői

Az olasz nők irányítanak minden vitában és veszekedésben. Kerüld el a választ, mert minden romba dönthető és felhasználható ellened.

Az eredeti cikk: http://oltreuomo.com/magazine/le-donne-italiane-viste-dagli-stranieri/

Szólj hozzá!

Címkék: fordítás cikk olasz társadalom

A bejegyzés trackback címe:

https://maestra.blog.hu/api/trackback/id/tr295884340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása