2014.02.25.
06:00

Írta: Maestra Eszter

Miért állj neki nyelvet tanulni?

LanguagePartners5.png 

1. Mindenki beszél legalább 1 nyelven. Minél több nyelvet megtanulsz, annál több emberrel beszélgethetsz. :-) Ismerkedhetsz, chatelhetsz külföldiekkel. (ennél jobb nyelvgyakorlás nem nagyon kell)

2. Szükséged lehet rá egy (új/jobb) álláshoz. Eredetiben olvashatod a szakirodalmat, távmunkában dolgozhatsz külföldre.

3. Szükséged van rá a diplomádhoz, nyelvvizsgádhoz.

4. Fejleszti a gondolkodást, karbantartja az agyadat. Az agy edzése számos jótékony hatással jár: javul a koncentráló- és emlékezőképesség, lassul az időskori szellemi leépülés.

5. Eredetiben ismerhetsz meg egy másik kultúrát (filmek, könyvek, versek, viccek, szokások, helyi sajátosságok). Nem kell várni, hogy a filmet feliratozzák, szinkronizálják; vagy az áhított könyv magyarul is megjelenjen.

6. Könnyebben tájékozódhatsz külföldön, ha beszéled az ország nyelvét. Útbaigazítást kérhetsz, tudsz a szállásadóddal beszélgetni és még az étteremben is tudod, mi kerül eléd az asztalra.

7. Megértheted a dalok, slágerek szövegét (szókincsfejlesztés egy szórakoztató módja).

8. Kikapcsol, szórakoztat, sikerélményt ad. Rengeteg nyelvi játék elérhető az interneten, de rejtvényt fejthetsz, újságot, vicceket olvashatsz, zenét hallgathatsz stb.

Jó tanulást!

Szólj hozzá!

Címkék: tipp olasz nyelvtanulás

A bejegyzés trackback címe:

https://maestra.blog.hu/api/trackback/id/tr985828612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása